Resultaat VPL-behandeling

Een VPL-behandeling zorgt voor een gladde huid. U bent voor altijd verlost van overmatige haargroei!

Wanneer de proefbehandeling tijdens het intake gesprek heeft aangeslagen, kan begonnen worden met de eerste VPL-behandeling. Na de eerste VPL-behandeling zult u merken dat de haargroei duidelijk vertraagd is en na 2 tot 3 weken zal een deel van de haren langzaam loslaten. Wanneer u niet meer terug zou komen, beginnen de haren terug te komen door haarzakjes die nog niet vernietigd zijn. Om permanent te ontharen, zijn dus meerdere behandelingen noodzaakelijk. Na de tweede VPL-behandeling zijn de kale plekken al blijvender en is het haar duidelijker uitgedund.

Komen de haren echt niet meer terug?

Nee, de haarfollikels die met de VPL-behandeling vernietigd zijn, kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn "gecoaguleerd" wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd zijn. De langste groeicyclus van een haartje is ± 8 maanden, dus als de beharing na de laatste behandeling 8 maanden weg blijft, zijn de haarfollikels die actief waren tijdens de behandeling definitief vernietigd.

Beoogd resultaat: Maximaal 70 tot 90 procent haarreductie* met eventueel wat resthaartjes en donshaartjes. 

Helaas zijn er duizenden haarfollikels die "slapen",en die in een later stadium van ons leven wakker kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen (te veel mannelijk hormoon). In dat geval kunnen slapende haarzakjes actief worden en kunnen er nieuwe donsharen vormen. De haargroei zal echter nooit meer dezelfde dichtheid krijgen als voorheen. Een VPL-behandeling heeft dus definitief effect. 

Het kan dus gebeuren dat men na een paar jaar eens een onderhoudsbehandeling nodig heeft. Meestal volstaat dan één plaatselijke VPL-behandeling om deze nieuwe haren te vernietigen.

Lees meer over veilig ontharen.

*resultaat varieert per persoon