Acné behandeling

Acné behandeling met dieptereiniging, chemische peeling, microdermabrasie, bioresonantie of voedingssupplementen

Heb u last van acné? Eindhoven anti-aging centre biedt effectieve acné behandelingen. Wij hebben diverse manieren om acné te behandelen: microdermabrasie, hydrodermabrasie, dieptereiniging, bioresonantie en voedingssupplementen.

Wat is acné? 

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklierfollikel ontstoken is. Acné komt vooral voor tijdens de pubertijd maar acné kan ook op latere leeftijd ontastaan. Acné komt vooral voor op het gezicht, rug en borst. Onder invloed van hormonen (androgenen) wordt dan meer talg aangemaakt en de talgklieren worden vergroot. Een onderhuidse verstopping ontstaat dan door een toenemende huid verhoorning die de uitvoergang van de talgklier verstopt. Vervolgens worden de vetten uit het talg door propionibacteriën omgezet in vrije vetzuren. Wanneer de talgklier overvol raakt, scheurt de talgklier open en komen de irriterende vetzuren in het omringende weefsel. Hierdoor ontstaat er een ontsteking. Gevolg hiervan is dat er een papel (rode verhevenheid) of een pustel (kopje met pus) kan onstaan. In andere gevallen kunnen er nodi (pijnlijke onderhuidse knobbel) of cysten (met talg gevulde holten) ontstaan. 

Acné behandeling

Er bestaat geen standaard acné behandeling. Een acné behandeling vereist maatwerk omdat vantevoren niet vaststaat hoe iemand op een behandeling zal reageren. Acné is geen aandoening die snel geneest. Het is bij een acné behandeling belangrijk dat de acné rustig wordt en rustig blijft totdat er uiteindelijk genezing optreedt. Zelfs de lichtere vormen van acné hebben vaak langdurige aandacht nodig.

Er zijn diverse producten en methoden voor acné behandeling. Hier een overzicht: 

* Dieptereiniging 
Dieptereiniging is een intensieve acné behandeling waarbij de huid grondig gereinigd wordt en comedonen en pustels verwijderd worden. Deze acné behandeling is afhankelijk van de soort acné en het eventueel gebruik van medicatie. 

* Microdermabrasie 
Microdermabrasie is een aanvulling op de acné behandeling. Hierbij wordt de huid intensief afgeslepen door middel van miniscule aluminiumoxide kristallen. De huid wordt door deze behandeling dunner waardoor de talgklieren minder kans krijgen om weer te gaan verstoppen en ontsteken. Ook na de acné behandeling kunnen met microdermabrasie eventueel aanwezige littekens verminderd worden.

* Hydrodermabrasie
Een hydrodermabrasie behandeling is een veilige mechanische peeling, waarbij met behulp van een verfijnt mechanisme dode huiddelen versneld verwijderd worden. Daarnaast wordt direct een actief bestanddeel ingesluisd (o.a. Hyaluronzuur, Salicylzuur, Oxidanten of Vitamine C) waardoor Hydrodermabrasie te vergelijken valt met een dubbele behandeling: Die van microdermabrasie en van mesotherapie.

* Supplementen / Bioresonantie 
Voor het allerbeste resultaat zal er ook van binnenuit gewerkt moeten worden. Elke huidaandoening die niet is ontstaan door invloeden van buitenaf is veroorzaakt door verstoringen in het inwendige lichaam. Vaak wordt de huid verstoord door de darmen, lever en nieren. Onze therapeuten kunnen met bioresonantie bepalen welke organen precies in onbalans zijn. Met behulp van frequentietherapie kunnen de organen weer in balans worden gebracht. Supplementen en bioresonantie zijn dus een mooie aanvulling op de acné behandeling.